Kemer, Kındılçeşme için tek yürek

Kemer, Kındılçeşme için tek yürek

Kemer, Kındılçeşme için tek yürek

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu öncülüğünde Kemer'de bulunan sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve belediye meclis üyeleri Kemer Belediyesi Kültür Salonu'nda bir araya gelerek, 14 Eylül Cumartesi günü saat 16:00'da yapılacak olan “Kındılçeşme için büyük buluşma” için ikinci toplantıyı gerçekleştirdi.

Toplantıya, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'nun yanı sıra Kemer Belediye Başkan Vekili Sema Özdemir, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Derya Baytekin, Kemer Belediye Meclis Üyeleri, Semih Top, Cansın Efir, Ali Rıza Akar, Mustafa Çelik, Mehmet Akın, Hüseyin Çelik, Kenan Kar, Kadriye Şimşek, Hüseyin Sek, Timur Zabitoğlu, Kemer Belediyesi Göynük Mahalle Sorumlusu Halit Canevi, Kemer Belediyesi Tekirova Mahalle Sorumlusu Recep Yılmaz, Kemer Belediyesi Çamyuva Mahalle Sorumlusu Uğur Keskin, Kemer Belediyesi Beldibi Mahalle Sorumlusu Cumali Akdağ, Kemer Belediyesi Kuzdere Mahalle Sorumlusu Ayhan Yıldırım, CHP Kemer İlçe Başkanı Sedat Karakaya, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Mehmet Yıldırım, Sadet Partisi İlçe Başkanı Şafak Barboros, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Dinçer Sarıkaya, Kemer Turizmci ve İş İnsanları Derneği (KEMİAD) Başkanı Rıza Sönmez, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Kemer Temsilcisi Mehmet Çokseyrek, Kemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bolat Ünsal, Türk Kadınlar Birliği Kemer Şube Başkanı Hacer Akdağ, Kemer Şoförler ve Kemer Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Mustafa Tıraş, Kemer Tur Başkanı Oktay Çelik, Merkez Mahalle Muhtarı Yusuf Salova, Kiriş Mahalle Muhtarı Faiz Çetin, Yeni Mahalle Muhtarı Münevver Erkal, Ulupınar Mahalle Muhtarı Salih Sarıca, Arslanbucak Mahalle Muhtarı Pınar Balaman, Kuzdere Mahalle Muhtarı Serkan Günay, Göynük Muhtarı Sadık Şen, Beycik Mahalle Muhtarı Caner Kavuz, Çamyuva Mahalle Muhtarı Rıdvan Vicir, Ovacık Mahalle Muhtarı İsa Anatürk ve basın mensupları katıldı.

Başkan Topaloğlu, yaptığı konuşmada, Kındılçeşme konusunun Kemer Belediyesi'nin değil Kemer'in konusu olduğunu belirterek, duyarlılık gösterip toplantıya katılanlara teşekkür ettiğini söyledi.

1978 yılında Kemer'e geldiği zaman Kındılçeşme'ye gittiğini belirten Başkan Topaloğlu, “Burayı orman çalıştırıyordu. İçerisinde bulaşıkhanesi, çamaşırhanesi, tuvaletleri ve duş yerleri vardı. Herkes çadırını kurabiliyordu. Her şey çok güzeldi. Belli zaman sonra bir şirkete burası 9 yıl 9 ay 7 gün olarak kiralandı. İlk sözleşmeleri 25 Mart 2004 ile 31 Aralık 2013 tarihleri arasında olmuş. Daha sonra sivil toplum kuruluşları buna dava açmış. Danıştay 6'ncı Dairesi bunu iptal etmiş. Daha sonra Danıştay Dava Daireler Üst Kurulu bu kararı ve planı 17 üyenin imzasıyla iptal ediyor. Milli Parklar yıkımı yapacak olan Kemer Belediyesi'ne tazminat davası açarım diyor. Milli Parklar burayı yıkmayın demiş. Çevreciler arkasından boş durmamış ve Antalya 3'üncü İdare Mahkemesi'ne dava açmış ve belediyenin vermiş olduğu yapı ruhsatlarını iptal etmiş. Milli Parklar Danıştay 6'ıncı Dairesi'ne dava açıyor ve davanın sonucu gelene kadar yıkımı ertele diyor. Yani bütün mahkemeler ve üst kurullar kararını vermiş. Şu anda hukuka uygun bir şey yok. Milli Parklar kısa alanda top çeviriyor. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Şu anda orada Milli Parklar dışında kimsenin hak iddia etme şansı yok. Kındılçeşme 20 yıldır atıl durumda duruyor. Ağaçlar kurumuş ve yere yatmış. Her tarafı ot sarmış. Allah muhafaza en ufak sıkıntıda Kındıçeşme diye bir yer kalmaz.” dedi.

Toplantıya katılan Kemer Gözcü Gazetesi Sahibi ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkan Yardımcısı Ahmet Duran Yenigün ise Kındılçeşme için gazete olarak yıllarca mücadele verdiklerini belirterek, yaptıkları haberlerle ilgili bilgiler paylaştı.

Sadet Partisi İlçe Başkanı Şafak Barbaros da Kındılçeşme gibi yerlerin belediye kontrolünde halk konseyi kurularak işletilmesini önerdi.

KEMİAD Başkanı Rıza Sönmez de Kındılçeşme konusunun siyaset üstü bir konu olduğunu belirterek, KEMİAD'ın dün olduğu gibi bugün de Kındılçeşme için her platformda mücadeleye hazır olduğunu söyledi.

Kemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bolat Ünsal da Kındılçeşme'nin önceden Kemer'in penceresi konumunda olduğunu belirterek, Kındılçeşme'ye gelenlerin esnafa da büyük katkılarda bulunduğu hatırlattı ve sivil toplum kuruluşları olarak Kındılçeşme'yi işletmeye hazır olduklarını aktardı.

Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Mehmet Yıldırım da Kındılçeşme'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın işletebileceği önerisinde bulundu.

KETOB Başkanı Dinçer Sarıkaya ise Her Şey Dahil sistemin yavaş yavaş ortadan kalkacağına işaret ederek, Kemer'de tatil yapan misafirlerin dışarıda vakit geçirebileceği alanlar olması gerektiğini belirterek, Kındılçeşme'nin buna en iyi örnek olacağını anlattı.

Türk Kadınlar Birliği Kemer Şube Başkanı Hacer Akdağ da Kındılçeşme'ye sahip çıkmak gerektiğini vurguladı.

Yeni Mahalle Muhtarı Münevver Erkal ise Kındılçeşme konusunun Kemer'in kanayan yarası olduğuna dikkat çekerek, Kındılçeşme'nin halka açılmasını istediklerini ifade etti.

Kemer Belediye Meclis Üyesi Ali Rıza Akar da Kındılçeşme'nin mutlaka Kemer'e verilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu toplantı sonunda yaptığı konuşmada, 14 Eylül Cumartesi günü saat 16:00'da Kemer Belediyesi Kındılçeşme piknik alanına tüm vatandaşları beklediklerini söyledi.


Antalya,Kemer Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL