GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DÜNYA KALP GÜNÜ ETKİNLİĞİ

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DÜNYA KALP GÜNÜ ETKİNLİĞİ

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DÜNYA KALP GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü, 29 Eylül Dünya Kalp Günü kapsamında “Kalbinin Kahramanı Ol, Harekete Geç” temasıyla kalp sağlığına dikkat çekmek amacıyla bir etkinlik düzenledi. Onat Kutlar Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, katılımcılara kalp sağlığı konusunda farkındalık kazandırılması hedeflendi.

Etkinlik kapsamında, Doç. Dr. Veysel Özgür Barış tarafından verilen seminerde, kalp hastalıklarının risk faktörleri, korunma yöntemleri ve kalp dostu beslenme gibi konular detaylı bir şekilde ele alındı. Katılımcılar, seminerin ardından Dr. Barış’a sorularını yönelterek bireysel sağlık konularında bilgi alma fırsatı buldu.

Etkinlikte ayrıca, geleneksel halı dokuma sanatının sergilendiği kalp temalı gösteri büyük ilgi gördü. Sağlıklı beslenme farkındalığını artırmak amacıyla katılımcılara kalp dostu atıştırmalıklar da ikram edildi.

Dünya genelinde en yaygın ölüm nedenlerinden biri olan kalp hastalıklarına karşı toplumda farkındalık yaratmayı amaçlayan bu etkinlik, Gaziantep’te kalp sağlığı konusunda bilinçlenmeye önemli katkı sağladı.

Bu kapsamda Gaziantep Şehir Hastanesi Doç. Dr. Kardiyoloji Uzmanı Veysel Özgür Barış, Covid-19 aşılarının kalp krizini önlediğini belirtti.

“ERKEN ÖLÜMLERİN SEBEBİNİ KALP HASTALIKLARI OLUŞTURUYOR”

Kalp krizini önüne geçmek için neler yapılması gerektiğini anlatan Doç. Dr. Barış, “Hepimizin bildiği gibi hepimizin bir kalbi var. Bir tane hayatımız var. Kalbimize iyi bakmamız gerekiyor. Şu anda bütün dünyada erken ölümlerin en büyük sebebi kalp hastalıkları oluşturmakta. Çalıştığımız merkezde ortalama 20 hastaya kalp krizi nedeniyle hastalar geliyor. Yıllık olarak her gün 7 bin kişi gelmekte. Kalp krizini önlemek bizim elimizde. Kalp krizinin önüne geçebilmek için iyi beslenmemiz gerekiyor. Sigaradan uzak durulması gerekiyor. Hareketli ve spor yapmamız gerekiyor” diye konuştu.

Doç. Dr. Barış, “Önceden kalp krizleri geç yaşlarda olurdu. Şu an bu sayı 30’lu yaşlara kadar düştü. Gelişen teknolojinin getirmiş olduğu hareketsizlik nedeniyle çok daha küçük yaş gruplarında da görmekteyiz. Aşı değil Covid-19 kalp krizine neden olmakta. Aşı ise kalp krizlerini önlemektedir” diye konuştu.


Gaziantep,Gaziantep Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL