Başkan Böcek, ‘Festivalimiz büyüyerek devam edecek’

Başkan Böcek, ‘Festivalimiz büyüyerek devam edecek’

Başkan Böcek, ‘Festivalimiz büyüyerek devam edecek’

Başkan Böcek, ‘Festivalimiz büyüyerek devam edecek’

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Yörük festivalinin ikinci gününde de alanda vatandaşlarla buluştu, çadırları ziyaret etti. Festival akşamında ise ünlü sanatçılar, Azerin, Uğur Önür ve Ayça Akkın konserleri ile vatandaşlar unutulmaz bir gece yaşadı. Konsere Yörük vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 3. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali’ne katılan Türki Cumhuriyeti devletlerinin çadırlarını ziyaret ederek, yabancı konukların yöresel oyunlarına eşlik etti. Başkan Böcek’e Türki Cumhuriyeti’nden gelen konuklar yöresel kıyafetlerini hediye etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e Yörük Türkmen Festivali’nde Anadolu Çoban Köpeğinin 3 aylık yavrusunu hediye edildi. Yavru çoban köpeğine ‘Toros’ ismi verildi.

FESTİVALİMİZ BÜYÜYEREK DEVAM EDECEK

Muhittin Böcek, daha sonra alanda çadır kuran misafir belediyeleri de tek tek ziyaret ederek, katılımlarından dolayı teşekkür etti. Başkan Böcek’e belediyelerin yöresel ürünleri hediye edildi. Böcek, festivale katılan belediyeler ile tek tek fotoğraf çektirdi. 3. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali’ne çok yoğun bir ilgi olduğunu söyleyen Başkan Muhittin Böcek, “Festivalimin ikinci günü çok güzel geçiyor. 20 ülkeden 858 misafirimizi ağırlıyoruz. 35 belediyemiz katıldı. Yörük kültürünü genelecek nesillere aktarmak adına yaptığımız bu etkinlik çok keyifli. Halkımızın ilgisinden memnunuz. Gelecek yıllarda da daha da büyüyerek devam edecek. Festivale katılan katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

MÜZİK, DANS, KONSER

Festivalde Yörük Türkmen kültürünün ayrılmaz parçası olan müzik ve danslar da unutulmadı. Alanda kurulan sahnede yerel sanatçıların yanı sıra yurt dışından gelen grupların da konser ve dans gösterileri ilgiyle izlendi. Festival akşamında ünlü sanatçılar Ayça Akkın, Uğur Önür ve Azerin konseri gerçekleştirildi. Festival alanını tıklım tıklım dolduran vatandaşlar konserlerin keyfini çıkardı.

AYÇA AKKIN COŞTURDU

Sahneye ilk olarak dünyanın farklı ülkelerinde katıldığı özgün müzik projelerinde edindiği halk türkülerini harmanlayarak repertuarını oluşturan Ayça Akkın çıktı. Antalya’nın Honamlı Yörüklerinden olduğunu söyleyen Akkın, “Memleketim Antalya’da ilk kez konser veriyorum. Obadaşlarım, Yörük kardeşlerim ve sizlerle olmaktan büyük mutluluk duydum. Festivali düzenleyen Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Muhittin Böcek’e çok teşekkür ediyorum” dedi. Ayça Akkın söylediği hareketli türkülerle dinleyenleri coşturdu.

UĞUR ÖNÜR KABAK KEMANESİ İLE BÜYÜLEDİ

Ayça Akkın’dan sonra ise sahneye Türkiye’nin değerli kabak kemane sanatçılarından Uğur Önür çıktı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konserde sanatçı Teke yöresinden ezgileri büyük bir coşkuyla seslendirdi. Burdurlu sanatçı Yörük kültürünün tüm renklerinin yer aldığı festivalde sahne almaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek Başkan Muhittin Böcek’e teşekkür etti.

AZERİN’DEN UNUTULMAZ KONSER

Gecede son olarak sahne alan Azerbaycanlı ünlü sanatçı Azerin, yoğun alkışlar arasında muhteşem bir konser verdi. “Bakıp Türk’ün Bayrağı’na” türküsüyle milyonların tanıdığı ve sevdiği Azerin, Yörük vatandaşlarla buluştu. Azeri sanatçı Azerin, iki dost ülke Azerbaycan ve Türkiye’nin gönüllere taht kurmuş türküleriyle coşkulu anlar yaşattı. Türkiye ve

Azerbaycan’ın birlikteliğine vurgu yapan sanatçı Azerin, yoğun ilgi gördü. Türk Dünyasının güçlü sesi Azerin, Yörük kültürünün tüm zenginlikleriyle yaşatıldığı 3. Uluslararası Yörük Türkmen Festivali’nde konser vermekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Azerin festivale katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı.


Antalya,Antalya Belediyesi
belediye365.com