Tarih: 28.10.2024 05:23

Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya: Gri Kategorideki PKK Terör Örgütü Mensubu Mardin’de Etkisiz Hale Getirildi

Facebook Twitter Linked-in

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, Mardin’in Savur kırsalında PKK/KCK terör örgütü mensubu bir teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Gri kategoride aranan Zafer kod adlı Özcan Günay’ın, Jandarma ve Emniyet güçlerinin ortak istihbarat çalışmaları sonucu gerçekleştirilen “GÜRZ-21” operasyonunda, silahıyla birlikte etkisiz hale getirildiği belirtildi.


Ortak İstihbarat Çalışması ve Yoğun Operasyon Desteği


Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, operasyonun Mardin İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün çalışmaları sonucunda gerçekleştirildiğini, J-SİHA ve zırhlı araç desteğiyle Jandarma Özel Harekât (JÖH), Jandarma Komando Operasyon (JOPER) ve Polis Özel Harekât (PÖH) timlerinin de operasyona katıldığını bildirdi.


Terör Geçmişi Tespit Edildi


Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’nın açıklamasına göre, etkisiz hale getirilen teröristin 2014 yılında örgüte katıldığı, 2018’de ise Suriye Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekâtı sırasında bölücü örgüt saflarında yer aldığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik çok sayıda eylem gerçekleştirdiği tespit edildi.


“Son Terörist Etkisiz Hale Getirilene Kadar Durmayacağız”


Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, güvenlik güçlerine teşekkür ederek “Operasyonu gerçekleştiren kahraman jandarmamızı ve emniyetimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin, milletimizin duası sizinle” ifadelerini kullandı. Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, Türkiye’nin terörle mücadelede kararlılıkla ilerlediğini ve son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmaksızın devam edeceklerini vurguladı.
 

3️⃣1️⃣ ilde PKK/KCK-PYD/YPG yönelik düzenlenen “GÜRZ-20” operasyonlarında 1️⃣7️⃣6️⃣ şüpheli terör örgütü mensubu yakalandı❗️

Milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz❗️

⚠️Cumhuriyet… pic.twitter.com/X9YhAqN6KJ

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) October 25, 2024

Ankara,İç İşleri Bakanlığı
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —